Circuit Maramures UNESCO si Mocanita Viseu 5 Zile / 4Nopti

Descopera autenticul maramuresean intr-un circuit cultural

Transport din Brasov
Perioada de desfasurare: 27.05-31.05.2025
Oferta speciala de Early Booking
de la
39455
36278
loc in camera dubla/persoana

Ţi-ai dorit un circuit turistic care să te acapareze în farmecul şi istoria locului? Dar şi o experienţă de neuitat care să te facă să uiţi de stresul cotidian?

            Acest circuit îţi propune să descoperi farmecul Maramureşul Istoric, care păstrează datini şi legende, obiceiuri şi tradiţii, dar şi meşteşuguri cu o valoare deosebită. Maramureşul are multe de oferit oaspeţiilor care îi trec pragul, astfel că în acest circuit ve-ţi vizita 3 biserici tradiţionale construite din lemn, în stilul arhitectural specific Maramureşean parte a patrimoniului mondial şi universal UNESCO. Alături de aceste biserici, ve-ţi învăţa despre tradiţiile şi obiceiurile locurilor, ca de exemplu ce cred localnicii despre moarte şi viaţa de apoi, în cadrul faimosului Cimitir Vesel de la Săpânţa, unde fiecare loc de veci are o poveste şi o învăţătură. Mai mult, ve-ţi cunoaşte modul tradiţional de realizare al obiectelor de meștesug precum măşti, vase şi oale din ceramică sau sculptură în lemn pentru celebrele porţi Maramureşene de la meşteri populari ai zonei.

            Iar asta nu e tot, în cadrul acestui circuit ai ocazia unică de a merge pe ultima cale ferată forestieră cu aburi din Carpați şi anume Mocăniţa de la Vişeul de Sus, pe un traseu cu o panoramă nemaipomenită în mijlocul naturii, între munţi, păduri şi văi, unde te vei bucura de un prânz tradiţional.

            În cadrul circuitului vei descoperi şi viaţa urbană a zonei prin tururi pietonale în Baia Mare şi Bistriţa dar şi vizitele la cele mai importante muzee din zonă precum: Muzeul Victimelor Regimului Comunist şi Muzeul Țărăncii Române.

            Nu puteam omite din traseu şi vizitarea uneia dintre cele mai frumoase şi spectaculoase saline din Europa de SE şi anume Salina Turda, renumită pentru galeriile sale.

            Toate aceste experienţe vor fi culminate de cazări în hoteluri de 3 şi 4 stele, alături de o cină festivă.

ZIUA I (423 KM):

07:00 – Îmbarcare din Braşov (din parcarea benzinăriei MOL de pe Calea Bucureşti)

11:30 - 14:30 – Vizită şi pauză de prânz la Salina Turda

18:30 - Check-in şi timp liber la hotel de 3* în Baia Mare

 

ZIUA II (80 KM):

07:00- 09:00 Mic dejun şi check-out

09:00 – 10:30 Tur pietonal în Baia Mare

11:30 – 12:30 Vizită la Biserica de lemn “Sfânta Parascheva” din Desești (UNESCO)

13:30 -14:30 Check-in la hotel de 3* şi pauză de prânz în Sighetul Marmaţiei

14:40 – 16:00 Vizită la Muzeul Victimelor Regimului Comunist

16:30 – 17:30 Vizită la Cimitirul Vesel de la Săpânţa şi Biserica Ortodoxă

18:00 - Retur la cazare şi timp liber în Sighetul Marmaţiei

 

ZIUA III (113 KM):

07:00 – 09:00 Mic dejun şi check-out

09:30-10:30 Vizită la Biserica de lemn “ Intrarea Maicii Domnului în Biserica” (UNESCO)  din Bârsana

11:30 – 12:30 Vizită la Biserica de lemn “ Nașterea Maicii Domnului” din Ieud Deal (UNESCO)

12:40 – 13:40 Vizită la Muzeul Ţărăncii Române

13:40 – 15:00 Pauză de prânz în Dragomireşti

15:15 – 16:15 Vizită la Moara lui Mecleş

16:15 – 17:30 Vizită la atelier de confecţionat măşti tradiţionale cu maestrul Vasile Șușca sau Atelier de olărit cu maestrul Tănase Burnare, meşteri populari atestaţi

18:00 Check-in şi timp liber la hotel de 4* în Vişeul de Sus

 

ZIUA IV (72 KM):

07:00 – 09:00 Mic dejun

09:00 – 15:00 Plimbare cu Mocăniţa din Vişeul de Sus şi prânz în aer liber

16:00-18:00 Timp liber în Vişeul de Sus sau Excursie opţională cu drumeţie la Cascada Caiilor (urcare şi coborâre cu telecabina şi o secţiune de aprox. 2 km de mers pe jos)

19:30 - Cină festivă

 

ZIUA V (360 KM):

07:00 – 09:00 Mic dejun şi check-out

11:00- 14:00 Tur pietonal în Bistriţa şi timp liber

20:00 Retur în Braşov

-

Perioada de înscriere

Tarif 1 persoană/cameră dublă

Supliment single

15.02-15.03.2025

1770 RON

300 RON

15.03-26.05.2025

1925 RON

300 RON

a)      Pentru rezervare, se achită un avans în valoare de 50% din tariful pachetului turistic, iar diferența se achită integral cu până la 21 de zile înainte de plecare în circuit.

b)      Dacă rezervarea este efectuată cu mai puțin de 21 de zile înainte de plecarea în circuit, se achită integral valoarea tarifului pachetului turistic.

c)      Pentru rezervările în perioada 15.02-15.03.2025, tariful pachetului este în categorie Early Booking și corespunde tabelului de mai sus.

d)      Pachetul de servicii se poate achita și cu vouchere de vacanță, în baza actului de identitate al titularului de vouchere și cu condiția ca acesta să participe fizic la începerea programului.

e)      Turistul poate solicita rezervarea în regim de partaj cu până la 30 de zile calendaristice înainte de plecarea în circuit. Dacă agenția nu poate garanta partajul până la acea dată, turistul se obligă să achite suplimentul de single prevăzut în tabelul tarifar, iar în caz contrat se aplică Condițiile de anulare și penalizări prevăzute mai jos.

f)       Achitarea suplimentului de single nu implică rezervarea unui loc singur pe bancheta autocarului.

Tariful include:

-          4 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 şi 4 stele în oraşele şi staţiuniile menţionate în program

-          1 cină festivă

-          Biletul de intrare pentru plimbarea cu Mocăniţa din Vişeul de sus

-          1 prânz în timpul plimbării cu Mocănița

-          Transport cu autocar turistic, cu aer condiţionat

-          Ghid turistic şi însoţitor din partea agenţiei

Tariful nu include:

-          Intrările la obiectivele turistice prevăzute în program (Salina Turda – 50 RON/adult, Muzeul Victimelor Regimului Comunist – 25 RON/adult, Cimitirul Vesel de la Săpânţa – 10 RON/adult, Muzeul Tărăncii Române – 10 RON-adult, Moara lui Mecleş – 10 RON-adult)

-          Excursia opţională la Cascada Caiilor (40 RON/adult biletul dus-intors cu telecabina)

-          Bacşiş pentru sofer şi ghid.

-          Asigurare de calătorie STORNO, dar este recomandată

-  

Politica privind copiii:

a)      Copiii până la vârsta de 5 ani cazați împreună cu 2 adulți beneficiază de grauitate la cazare, fără pat suplimentar și loc în autocar, vor achita 60% din tariful întreg.

b)      Copiii cu vârste între 5 și 12 ani cazați împreună cu 2 adulți beneficiază de pat suplimentar în cameră si loc în autocar și masă, vor achita 75% din tariful întreg.

c)      Copiii cu vârste peste 12 ani cazați împreună cu unul sau doi adulți, achită tariful integral al circuitului.

d)      Al treilea adult în cameră beneficiază de o reducere de 280 RON din costul total al pachetului.

Condiții de anulare și penalizări:

a)      În cazul anulării rezervării pachetului de servicii turistice de către turist, cu mai mult de 30 de zile calendaristice înaintea datei de plecare în circuit, penalizarea este de 50% din tariful pachetului de servicii contractat.

b)      În cazul anulării rezervării pachetului de servicii turistice de către turist, într-un interval cuprins între 30-16 zile calendaristice înaintea datei de plecare în circuit, penalizarea este de 75% din tariful pachetului de servicii contractat.

c)      În cazul anulării rezervării pachetului de servicii turistice de către turist, cu mai puțin de 15 zile calendaristice înaintea datei de plecare în circuit, penalizarea este de 100% din tariful pachetului de servicii contractat.

d)      În cazula achitării pachetul de serviciilor turistice cu vouchere de vacanță, parțial sau integral acestea nu se pot rambursa, indiferent de perioada calendarsitică în care se face anularea.

 

e)      Anularea rezervării de către agenție din motivul neîntrunirii grupului minim sau alte motive operaționale, oferă dreptul turiștilor de a primi rambursarea integrală a sumelor achitate, înafara celor precizate la punctul d).

 

 

Inscrie-te acum:

Trebuie sa ne oferiti acordul pentru a trimite solicitarea de rezervare.

Măștile Maramureșene, misterul pe care îl ascunde omul

"Masca e un paravan după care se ascunde tăt omul – ori mai bun, ori mai puțin bun(...)Sub mască, oricare om deja e altul. E plin de curaj”, ne spune meșterul popular Vasile Șușca care confecționează de ani de zile în atelierul său din satul Săcel celebrele măști maramureșene. Masca este un simbol puternic în cultura locală, acestea fiind folosite la numeroase sărbători și tradiții și ne arată importanța misticului popular în viața oamenilor.
Celebrele măști pe care maestrul Vasile Șușca le-a prezentat în Europa dar și in Statele Unite ale Americii i-au adus numeroase aprecieri dar și statutul de Tezaur viu Uman.

Nu ratați ocazia de a asculta direct din atelierul maestrului povestea măștilor!

Citește mai mult....

Viața "veselă" de apoi din Săpânța

Faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate, Cimitirul Vesel de la Săpânța este locul unde moartea devine un eveniment mai vesel. Pe cruci există versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective și viața lor. Fondatorul acestui cimitir de arta populară este Stan Ioan Pătraș (1908-1977) și se spune că s-ar fi inspirat din cultura dacilor, despre care socoteau moartea ca un eveniment vesel. Ucenicul său Dumitru Pop-Tincu (1955-2022) a continuat opera lui din 1977. În prezent cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică și o atracție turistică.

Citește mai mult....

Ultima cale ferată forestieră cu aburi

Una dintre cele mai importante valori culturale şi tehnice ale țării, Mocănița de la Vişeu de Sus este ultima cale ferată forestieră cu abur din lume. Construită ca soluție tehnică mai favorabilă pentru transportul materialului lemnos decât cel pe apă, calea ferată forestieră funcționează şi astăzi, atât pentru rolul inițial, cât şi pentru transportul turiştilor. Din anul 1932 Mocanița Vişeu de Sus funcţionează aproape fără întrerupere pentru transportul buştenilor de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din Vişeu de Sus. Astăzi circulă din mai până în octombrie, în mod regulat, trenuri cu abur pentru turişti şi iubitori de căi ferate.

Citește mai mult....